"Loading..."

Hello World!

Hello World!

Zoals het een echte developer (programmeur) betaamt kan er maar één boodschap de eerste zijn: “Hello World!”

Sinds jaar en dag maakt deze boodschap duidelijk dat een stuk code een resultaat oplevert. Deze boodschap past ook wel voor deze website. Na analyse wat ik nodig heb, wat eventuele klanten willen zien en gemakkelijk kunnen vinden heb ik deze website ontwikkeld.

Logo the-ostia.com

Logo

Om de gehele stijl te bepalen is het belangrijk om eerst een vooral een goed logo te ontwerpen. Hiervoor maak ik gebruik van Illustrator van Adobe. Het voordeel van Illustrator is dat het resultaat een vector afbeelding is. Een gewone afbeelding maakt gebruikt van pixels. Dat zijn vierkantjes die een kleur hebben en alle vierkantjes naast en onder elkaar maakt de afbeelding.

Bij een vector is dit niet het geval. Hier zorgen wiskundige formules voor de weergave. Dit zorgt ervoor dat de afbeelding in alle maten kan worden weergegeven. Het logo dat je hierboven ziet kan ik gebruiken op een bierkaartje, document maar evengoed op een groot reclame zeil zonder ook maar enige aanpassing.

Huisstijl

Eenmaal het logo klaar is moet het gebruikt worden. Alle communicatie die nu uitgaat van the-ostia.com moet aansluiten bij elkaar. Dit zorgt voor een snelle herkenning en gebruiksgemak bij de (potentiële) klant.

Dan kwamen er snel wat basisdocumenten die ik kan hergebruiken. Basisdocumenten of templates zijn lege documenten waarvan je later kopies maakt om te versturen. Een document voor offertes en facturen is zeer gemakkelijk aan te maken. Dankzij Office van Microsoft kan je een pak voorbeelden vinden. Deze zijn gemakkelijk in te vullen met het logo. Met Office 365 is het mogelijk om dan een Excel tabel te importeren in Word zodat het rekenen automagisch verloopt.

Kleur

Zwart en wit komt vanuit het logo maar een accent kleur is altijd welkom. Bij mij viel dit op goud. Een gouden randje heeft altijd iets extra klasse en stijl.

Website

De volgende stap voor mij was een eigen website. Een website is het visite kaartje van vandaag.

Met de website toon ik waarvoor mijn zaak staat en probeer ik u aan te sporen om eventueel met mij in zee te gaan. Mijn grootste drijfveer is niet het financiële aspect maar eerder de kans om bij te leren door met andere personen samen te werken. Andere personen hebben een andere visie en door vele visies samen te smelten krijg ik een bredere kijk op IT, ondernemen en eigenlijk ook het leven. Daarnaast kom ik zo ook in contact met andere technologiën. Wat mij altijd mateloos interesseert.

Voor the-ostia.com ben ik vanuit de huisstijl begonnen. Zwart-wit met een gouden randje. Dit zie je overal terug met vooral ook veel afbeeldingen die duiden waarover het gaat zonder de essentie naar voor te willen schuiven. Weinig afleiding, weinig tierlantijntjes, weinig "fikfak", enkel de essentie heeft de aandacht nodig. Dit zie je ook terug in mijn werk.

Maar zo'n website, hoe werkt dat eigenlijk?

Het basisprincipe van een website is eigenlijk vraag en antwoord. U surft naar https://www.the-ostia.com en u krijgt mijn website te zien. Maar daarvoor is er van alles en nog wat nodig.

Het begint met het omzetten van the-ostia.com. Dit is namelijk een alias voor een adres op het internet. Elk apparaat die verbonden is met het internet heeft een adres net zoals elk huis een adres heeft. Uw computer, smartphone, smart TV, ... heeft een internet adres of IP adres. De bestanden van the-ostia.com staan ook op een computer die zo'n adres heeft. Om te weten welk adres gecontacteerd moet worden om the-ostia.com op te vragen zijn er over gans de wereld computers die deze vertaalslag maken. Deze computers maken gebruik van het Domain Name System protocol om dit te doen.

Op deze manier komt uw vraag terecht op de juiste computer. Deze computer is niet in mijn bezit. Ik huur bij een webhosting bedrijf plaats op een computer. Dit bedrijf zorgt ervoor dat de computer goed is ingesteld om een website op te plaatsen. Een website is een verzameling bestanden zoals afbeeldingen, lay-out en code bestanden. Ik moet ervoor zorgen dat die bestanden zodanig opgemaakt zijn dat de computer van het webhosting bedrijf snapt wat er moet teruggestuurd worden.

Wat precies deze bestanden zijn en wat ze doen zal ik wel eens schrijven in een latere post.

En nu...

Eenmaal het voorgaande allemaal in orde is, staat sociale media nog op mijn programma. Essentieel om een sterk merk op de online kaart te zetten. Interessante posts op Facebook plaatsen, mooie foto's op Instagram, professionele artikels posten op LinkedIn en/of korte vragen of opmerkingen delen op Twitter. Het hoort er allemaal bij om publiek te lokken naar the-ostia.com.

Hopelijk ziet u wat mijn plan is met het op de kaart zetten van the-ostia.com. Dit is echter enkel de "Hello World!", er is veel meer op komst.