"Loading..."

Hoe gaat the-ostia.com te werk

Hoe gaat the-ostia.com te werk

Mijn werkwijze is vrij vanzelfsprekend maar toch belangrijk om even uit de doeken te doen.

Analyse

Iedere situatie is anders, dus zoiets als een standaard oplossing voor alle situaties is er niet. Dus daarom is de analysefase heel belangrijk.

Alles begint met het in kaart brengen van de huidige situatie. Heeft de klant al materiaal dat tot een volledige oplossing kan leiden, dan is het belangrijk om deze aan te spreken. Een goed voorbeeld hiervoor is een website. Er moet niet altijd een nieuwe website ontwikkeld worden. Soms is het beter om de huidige van een update te voorzien zodat er voor de klant weinig verandert maar toch het doel bereikt wordt.

Bij de analyse ga ik altijd naar het bedrijf, vereniging of particulier. Dit om de situatie beter te kunnen inschatten. De ene schrijnwerker is de andere niet bijvoorbeeld. Daarom is het heel belangrijk om erachter te komen wat de specialisaties zijn, is er een formele of informele sfeer, ...

Bij dit bezoek is het ook belangrijk om samen vast te stellen wat de noden en verwachtingen zijn. Zo ga ik valse verwachtingen uit de weg wat uiteindelijk bijdraagt tot een prettige samenwerking.

Ontwikkeling

Wanneer alle parameters van de klant geweten zijn ga ik voor mezelf alles op een technische kaart zetten. Op die technische kaart staat de oplossing centraal met er rond alles wat nodig is om het doel te bereiken. Graag neem ik een back-up strategie als voorbeeld. Dan neem ik alle input erbij van de klant. De klant is bijvoorbeeld al 5 jaar bezig en heeft ondertussen 100 GB aan data. Toen ik op bezoek was zag ik ook dat hij Office van Microsoft gebruikt maar een vrij oude versie die binnenkort ondersteuning verliest van Microsoft. De klant gaf ook aan dat het zeer handig zou zijn mocht hij ook thuis aan zijn data kunnen. Dit is een perfect voorbeeld om aan te raden om zijn Office versie een update te geven en meteen over te schakelen op Office 365. Daarmee is zijn Office versie altijd up-to-date wat belangrijk is op vlak van beveiliging. Zijn bestanden staan veilig in de cloud en op zijn computer wat een uitermate goeie back-up is. Door Office 365 eveneens op zijn tablet te installeren kan hij meteen aan zijn documenten thuis. Ook omdat hij nu beschikt over 1TB (1024 GB) opslag bij Microsoft zit hij nog jaren safe.

Dit is maar één voorbeeld hoe een zeer goeie en diepgaande analyse zorgt voor een zeer goeie oplossing.

Opleveren

De correcte oplossing aanbieden is één zaak, zorgen dat de klant die ook begrijpt is een andere. Daarom is het voor mij belangrijk om de klant echt mee te hebben in het verhaal. Bij het opleveren ga ik altijd naar de klant om hem alles tot in de puntjes uit te leggen. Wat zal er veranderen en hoe kan de klant hierdoor tijdswinst boeken of zijn werk beter uitvoeren. Want een goeie oplossing is maar een goeie oplossing als de klant dit ook zo ziet.